Foto: Google Streetview

Zaterdag 3 maart wordt in Hotel de Watertoren in de Dordtse wijk Dubbeldam een markt georganiseerd waar Afrikaanse kunst wordt verkocht. Tussen 11 en 16 uur vindt ART Cameroon plaats, een exclusieve verkooptentoonstelling van allerhande Kameroenese kunst uit Dordrecht’s zusterstad Bamenda. De opbrengst van deze verkoop gaat naar de Stichting Wakka Foundation.

De organisatie, opgericht door Stedenband-vrijwilliger Gonnie Walrecht, geeft advies en training aan mentaal en fysiek beperkte kinderen in Bamenda en Bali Njonga. Daarnaast worden zaterdag ook authentieke gebruiksvoorwerpen en foto’s uit Bamenda verkocht. De opbrengst daarvan gaat naar de Stedenband en wordt ingezet ten behoeve van de projecten van de Ntankah Village Women Common Initiative Group (NVWCIG), onder andere op het gebied van drinkwater en microkrediet.

De verkooptentoonstelling ART Cameroon omvat exclusieve, mooie kunstvoorwerpen. Wie hierin geïnteresseerd is en bijvoorbeeld nog een mooi stuk voor in huis zoekt, kan zaterdag in Hotel de Watertoren zijn of haar hart ophalen. Er zijn onder andere bronzen en houten sculpturen, maskers, kleding uit Bamenda en Afrikaanse maandjes. Hotel de Watertoren is te vinden aan de Kromme Zandweg 80 in Dordrecht.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter